Fyn

Vi er landsdækkende og arbejder på Fyn og i Odense de lige uger.

Lige uger kører vi på Fyn

Hver anden uge kører vi til Fyn en af ugens dage. Dette gør vi for at være effektive og holde dine udgifter nede. Uanset om du har brug for at få fræset en træstub eller hvis du har nedlagt flere træer så kommer vi og stubfræser dine trærødder. 

Hvis du har behov for at få anlagt en græsplæne eller klippet hækken så tøv ikke. Beregn din pris og bestil tid så kommer vi forbi inden for de næste 14 dage.

AC Schjødtesminde AC stub

Stub og rodfræsning

Er du træt af at træstubben stadig står og fylder? Har du prøvet at gave rødderne op efter i nedlagde hybenroserne, eller hækken ud til vejen? Lad os komme og hjælpe dig. Vi har det rigtige udstyr til at fjerne rødder og træstubbe. Hvad anden uge er vi på Fyn, en eller to dage. Du kan beregne din pris og bestille tid til Stubfræsning eller Rodfræsning. 

Tromling eller etablering af græsplæne.

Er din have ujævn som et månelandskab og savner du en jævn, flad og flot græsplæne. Så bestil en tromling af din græsplæne

Har du bygget nyt hus og står med en pløjemark lige uden for døren. Så kan Christian sagtens lave din pløjemark om til en flot brugervenlig grøn græsplæne. Christian kommer forbi Fyn 2 gange om ugen, i de lige uge. Beregn prisen på en ny græsplæne.

Er hækken blevet for stor og skal klippes ned eller skal den studses.

En hæk bør klippes en til to gange om året. Men alle kender det med tid og overskud. Der er ofte mange andre gøremål der står før på listen over haveopgaver. Hvis du vil slippe for at tænke på hækken så lad Christian komme og klippe din hæk ned eller bestil en hæksnitning. 
Kend din pris på hæk klipning inden du bestiller tid.

Største byer på Fyn

Fyn er kendt for sine charmerende byer, der spiller en væsentlig rolle i regionens økonomiske, kulturelle og sociale liv. Disse byer er vigtige knudepunkter for handel, uddannelse, og turisme og tilbyder et rigt udvalg af oplevelser for både indbyggere og besøgende. Her er en dybdegående introduktion til de 10 største byer på Fyn.

Lidt om Fyn

Fyn, ofte kaldet “Danmarks have,” er en ø med en rig historie, der går tilbage til forhistorisk tid. Den har spillet en vigtig rolle i Danmarks udvikling, fra vikingetiden til renæssancen. Øen er kendt som fødestedet for H.C. Andersen og byder på charmerende byer, smukke landskaber og en bred vifte af seværdigheder. Denne tekst dykker ned i Fyns historie, og de største byer og attraktioner, der gør øen til et populært sted.

Fyns historie

Fyn, Danmarks tredjestørste ø, har en rig historie, der strækker sig tilbage til forhistorisk tid og har haft en vigtig rolle i udviklingen af det danske kongerige. Øen har været beboet siden stenalderen, og arkæologiske fund, såsom flintredskaber og bopladser, vidner om tidlige menneskelige bosættelser. I vikingetiden var Fyn et strategisk centrum for handel og skibsfart, og der er fundet mange spor af vikingeborge og gravpladser på øen.

Fyn under middelalderen

I middelalderen blev Fyn et vigtigt landbrugsområde, og øens frugtbare jord gjorde det muligt for byer som Odense, Nyborg og Svendborg at blomstre. Odense, der er opkaldt efter den nordiske gud Odin, blev en vigtig religiøs og kommerciel by. Odense Domkirke, der blev opført i denne periode, er en af de mest betydningsfulde kirker i Danmark og rummer graven for kong Knud den Hellige.

Fyn under renæssancen

Under renæssancen blev Fyns slotte og herregårde, såsom Egeskov Slot og Nyborg Slot, bygget eller udvidet, og de vidner om øens rigdom og strategiske betydning. Nyborg Slot var i en periode residens for de danske konger og hjemsted for Danehoffet, Danmarks første parlament.

Fyn i moderne tid

I det 19. og 20. århundrede oplevede Fyn industrialisering, især i Odense, som blev et centrum for produktion og handel. Byen er også kendt som fødestedet for den verdensberømte forfatter H.C. Andersen, hvis eventyr har haft en enorm indflydelse på dansk kultur.

I dag er Fyn kendt for sin naturskønhed, med bølgende landskaber og kyststrækninger, samt for sin rige kulturarv. Øen har bevaret mange af sine historiske bygninger og er en populær destination for både lokale og turister, der ønsker at opleve Danmarks historie og kultur i smukke omgivelser.

Odense

Odense er Fyns største by og Danmarks tredjestørste by, med en befolkning på omkring 180.000 indbyggere. Byen er verdensberømt som fødestedet for den kendte eventyrforfatter H.C. Andersen, og besøgende kan opleve hans barndomshjem og museer, der er dedikeret til hans liv og værk. Odense er også et vigtigt uddannelsescenter med Syddansk Universitet, der tiltrækker studerende fra hele verden. Byens centrum er kendt for sine hyggelige gader, spændende butikker og livlige caféer. Odense Zoo er en af landets mest besøgte zoologiske haver og tilbyder oplevelser for hele familien. Byen har desuden et blomstrende kulturliv med teatre, koncerter og festivaler året rundt, herunder den populære H.C. Andersen Festival.

Træfældning og Stubfræsning efter træet er fældet

Svendborg

Svendborg ligger på Fyns sydkyst og er kendt for sin maritime arv og maleriske havneområde. Byen har omkring 27.000 indbyggere og er et populært udgangspunkt for sejlture i det sydfynske øhav, der er kendt for sine mange små øer og naturskønne omgivelser. Svendborg har en charmerende bymidte med brostensbelagte gader, butikker, caféer og restauranter. Byen er også hjemsted for flere maritime museer og historiske skibe, der afspejler dens rige historie som en vigtig søfartsby. Kultur og kunst spiller en central rolle i Svendborg, med mange festivaler, koncerter og teaterforestillinger, der tiltrækker både lokale og besøgende.

Nyborg

Nyborg er en historisk by med cirka 17.000 indbyggere, kendt for Nyborg Slot, en af Danmarks ældste kongelige borge. Byen ligger ved Storebælt og har en strategisk beliggenhed, der har gjort den til et vigtigt trafikknudepunkt med forbindelse til Sjælland via Storebæltsbroen. Nyborgs charmerende bymidte er fyldt med historiske bygninger, butikker og hyggelige spisesteder. Byen har en rig kulturarv og er vært for mange events og festivaler, herunder Nyborg Voldspil, en populær udendørs teaterforestilling. Nyborg er også kendt for sine smukke strande og rekreative områder, der tilbyder aktiviteter som svømning, vandreture og cykling.

Stubfræsning langs søbredden

Middelfart

Middelfart ligger på Fyns vestlige side ved Lillebælt og har omkring 15.000 indbyggere. Byen er kendt for sin smukke beliggenhed og de mange muligheder for friluftsliv, herunder fiskeri, sejlads og dykning. Middelfart er også berømt for bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro, hvor besøgende kan opleve en enestående udsigt over bæltet. Byen har en charmerende bymidte med butikker, caféer og restauranter samt et aktivt kulturliv med museer, teatre og musikarrangementer. Middelfart er også en vigtig erhvervsby med en stærk tilstedeværelse af både lokale og internationale virksomheder.

Faaborg

Faaborg er en malerisk by beliggende på Sydfyn med cirka 7.000 indbyggere. Byen er kendt for sine farverige huse, gamle havn og charmerende atmosfære. Faaborg er et populært turistmål med adgang til det sydfynske øhav, der tilbyder mange muligheder for sejlsport og vandreture i de naturskønne omgivelser. Byen har et rigt kulturliv med Faaborg Museum, der huser en stor samling af fynsk kunst, og mange kulturelle arrangementer og festivaler, der finder sted året rundt. Faaborg er også kendt for sine lokale fødevarer og restauranter, der serverer friskfanget fisk og andre delikatesser.
Stubfræsning på søbred efter

Assens

Assens er en historisk kystby på Fyns vestkyst med omkring 6.000 indbyggere. Byen har en rig maritim historie og en livlig havn, der i dag bruges til både fiskeri og fritidssejlads. Assens byder på en charmerende bymidte med velbevarede bygninger, hyggelige butikker og caféer. Byen har flere kulturelle attraktioner, herunder Assens Kunstmuseum og Willemoesgårdens Museum, der tilbyder indblik i lokalhistorien. Assens er omgivet af smukke landskaber og strande, der gør det til et ideelt sted for friluftsaktiviteter som vandreture, cykling og badning.
Færdig med rodfræsning på skrænten

Kerteminde

Kerteminde ligger på Fyns nordøstlige kyst og har omkring 6.000 indbyggere. Byen er kendt for sine smukke strande og maritime aktiviteter, der tiltrækker besøgende året rundt. Kerteminde er hjemsted for Fjord & Bælt, et oplevelsescenter med fokus på havets dyreliv, og Johannes Larsen Museet, der hylder den berømte fynske maler. Byens hyggelige bymidte har mange butikker, caféer og restauranter, der tilbyder lokale delikatesser. Kerteminde er også kendt for sine mange kulturarrangementer og festivaler, der bidrager til byens levende atmosfære.
Den gamle stub skulle væk

Ringe

Ringe er en by beliggende i hjertet af Fyn med cirka 5.500 indbyggere. Byen fungerer som et lokalt handels- og servicecenter og har en aktiv lokalbefolkning med et rigt foreningsliv. Ringe er omgivet af naturskønne landskaber og tilbyder mange friluftsaktiviteter, herunder vandrestier, cykelruter og søer til fiskeri. Byen har en moderne bymidte med butikker, supermarkeder og caféer samt kulturelle faciliteter som bibliotek og teater. Ringe er kendt for sin venlige atmosfære og er et attraktivt sted at bo for familier og pendlere.
Rodfræsning af område på skrænt

Munkebo

Munkebo er en by tæt på Kerteminde med cirka 5.000 indbyggere. Byen er kendt for sin industrielle arv, herunder det tidligere Lindøværft, der var et af de største skibsværfter i Danmark. Munkebo har en smuk beliggenhed ved Kertinge Nor og tilbyder mange muligheder for udendørs aktiviteter som vandreture, cykling og sejlads. Byen har et godt lokalt kulturliv med arrangementer og aktiviteter året rundt, der skaber et stærkt fællesskabsånd. Munkebo er også kendt for sin gode infrastruktur og skolefaciliteter, hvilket gør det til et attraktivt sted for børnefamilier.
Rodfræsning på skrænten før

Otterup

Otterup er en by beliggende på Nordfyn med cirka 5.000 indbyggere. Byen er kendt for sin landlige charme, venlige atmosfære og er et lokalt handelscenter med mange butikker, supermarkeder og servicefaciliteter. Otterup har en rig historie, der afspejles i byens arkitektur og lokale museer. Byen er omgivet af smukke landskaber, der inviterer til gåture, cykelture og friluftsaktiviteter. Otterup er også kendt for sine lokale arrangementer og festivaler, der skaber et stærkt lokalsamfund.
Rodfræsning på skrænten i gang
Heidi Petersen
Heidi Petersen5000 Odense
Læs mere
Vi bestilte AC Stub til at fjerne rødderne efter vores gamle hæk blev klippet ned. Det var hurtig udrykning og efter 1 dag var der klar til at den nye hæk kunne blive plantet. Tak for god service

I de lige uger besøger vi ofte Middelfart, Odense og Nyborg

Hver anden uge når vi kører til og fra Sjælland så tager vi en til to dage hvor vi løser opgaver inden for stubfræsning, rodfræsning, etablering af græsplæne eller klipper og snitter hække.